Kotivinkki

Paprika-kesäkurpitsapiirakka

1 h 35 min
0
0

Paprika-kesäkurpitsapiirakka

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3 dlvehnäjauhoa
  • 125 gvoita
  • 1kananmunankeltuainen
  • 1-2 rklkylmää vettä

TÄYTE:

  • 1iso paprika
  • 1kesäkurpitsa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 dlpieniä mustia öljyyn säilöttyjä oliiveja
  • 4-5öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 dlkermaa tai soijakermaa
  • 3kananmunaa
  • ½ tlsitruunapippuria
  • 1 tlprovencenyrttiseosta
  • ripaussuolaa
  • öljyä kuullottamiseen

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN1 h 35 min
PASSIIVINEN

1. Nypi jauhot paloitellun rasvan joukkoon. Lisää keltuainen ja lopuksi vesi nopeasti tasaiseksi sekoittaen. Pane taikina peitettynä kylmään ½ tunnin ajaksi.

2. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista taikinaa uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia.

3. Pese ja paloittele paprika ja kesäkurpitsa pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset pannulla öljytilkassa. Nosta pannu sivuun.

4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia pannulla parin minuutin ajan.

5. Valuta ja puolita oliivit. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.

6. Sekoita kerman sekaan kananmunat ja mausteet. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle.

7. Lisää päälle keskenään sekoitetut kuullotetut kasvispalat, valkosipuli, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista uunin alatasolla edelleen noin 40–50 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin paistovärin.

8. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa jäähtyneenä rukolan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä