Maku

Papaijamaljat

2 h 20 min
0
0

Papaijamaljat

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplpapaijaa

Liemi

  • 2 dlteetä
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1/3 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 4 rklmakusiirappia (hunajainen)
  • 2 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 1 dlkookoshiutaleita
  • kookospäh

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Halkaise kuoritut papaijat ja poista siemenet lusikalla. Paloittele puolikkaat kulhoon.

Mittaa mausteliemen vesi kattilaan. Lisää joukkoon kanelitanko ja chilipala. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää teepussi ja jatka hauduttamista 2 minuuttia. Siivilöi liemi ja mausta se hunaja-siirapilla tai hunajalla ja siirapilla sekä sitruunamehulla. Kaada jäähtynyt mausteliemi papaijapaloille. Anna maustua viileässä pari tuntia.

Annostele papaijapalat liemineen jälkiruoka-astioihin ja koristele kookoshiutaleilla.

Tarjoa esimerkiksi rapeiden kookoskeksien kanssa.

•Hunajainen siirappi on suomalaista hunajaa sisältävä siirappi, joka sopii teen makeuttamiseen, kastikkeeksi jäätelön, ohukaisten ja muiden jälkiruokien tai viilin kanssa, leivontaan, ruokien maustamiseen ym. Se on juoksevaa, läpikuultavan kirkasta ja sitä pakataan 700 gramman kaatonokalliseen kartonkitölkkiin. Voit korvata sen reseptissä sekoittamalla vaaleaa siirappia ja hunajaa 1:1.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä