0(0)
Panzanella parsalla
Kasvis
Munaton
Italialainen panzanella-leipäsalaatti on rennon mutkaton ruoka. Rapeat leipäpalat vuorottelevat mehevien tomaattien, basilikan ja sipulin kanssa. Mukaan kannattaa lisätä myös vihreää parsaa sekä pehmeää mozzarellaa. Oliiviöljy ja punaviinietikka tuovat salaattiin upean aromin!
Julkaistu 14.6.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
1/2 kplpatonki (tai muuta leipää)
8 kplvihreää tankoparsaa
300 gtomaatteja (eri lajikkeita)
1 kplpunasipuli
1 dltuoretta basilikaa
2 rkloliiviöljyä (paistamiseen)
Kastike
3 rkloliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1/2 tlsokeria
Lisäksi
150 gbuffalamozzarellaa

Leikkaa leipä reilun kokoisiksi kuutioiksi ja pyörittele ne kevyesti öljyssä. Paahda leipäkuutioita noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat rapeita. Kuivahtanutta leipää ei välttämättä tarvitse paahtaa.

Napsi parsasta puisevat tyvet pois. Paista parsat pannulla lorauksessa öljyä muutama 5 minuuttia välillä käännellen. Voit halutessasi myös paahtaa parsat leipäpalojen kanssa samaan aikaan uunissa.

Valitse mukaan erilaisia tomaatteeja ja leikkaa ne eri kokoisiki paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita tomaattien ja sipulin joukkoon tuoretta basilikaa ja paistetut parsat.

Sekoita oliiviöljy, punaviinietikka ja sokeri. Rouhi mukaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita kastike salaattiin. Tarjoile mozzarellan kanssa.

Kommentoi »