Pannutomaatit ja makkaravartaat

20 min
0
0

Pannutomaatit ja makkaravartaat

MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpinjansiemeniä
  • 4 kpltomaattia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 kplgrillimakkaraa (A-luokan)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuutioi kuorettomiksi leikatut leipäviipaleet. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista siinä leipäkuutiot. Lisää valkosipulisilppu ja pinjansiemenet ruskistamisen loppuvaiheessa. Kaada pannun sisältö lautaselle.

Halkaise pestyt pihvitomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista tomaattien leikkauspinnat. Käännä tomaatit, mausta ja ripottele paahdettu leipäseos tomaattien pinnalle. Peitä pannu kannella ja anna tomaattien hautua 3–5 minuuttia.

Grillaa tai paahda makkarat, paloittele ja pujota palat ja basilikanlehdet varrastikkuihin.

Tarjoa makkaravartaat pannutomaattien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä