Jos rakastat piparitaikinaa, nyt tarkkana! Jäätelön kanssa tarjoiltu pannupipari on joulun helpoin jälkiruoka
55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
45 minPiparitaikina paistuu pannulla päältä rapeiksi ja sisältä pehmeiksi suupaloiksi. Tarjoile helppo jälkiruoka vaniljajäätelön ja jouluisten höysteiden kanssa.
0
Kuvat
Julkaistu 19.12.2022

Jos rakastat piparitaikinaa, nyt tarkkana! Jäätelön kanssa tarjoiltu pannupipari on joulun helpoin jälkiruoka
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1/2 pakettia (250g)piparkakkutaikinaa
- 1 dlvispikermaa
- 1 rklsokeria
- 2 rklvoita
- 1 lvaniljajäätelöä
- 1 dlkuivattuja karpaloita
Koristeluun
- 2 rklkuivattua karpalojauhetta
- piparkakkuja
Pannupipari ja joulujäätelö – ohje:
- Sulata valmis piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan, noin 45 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
- Leikkaa piparitaikina sivuiltaan 3 sentin kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja paista taikinapaloja eri puolilta niin, että pinta ruskistuu kevyesti. Ota piparikuutiot pannulta sivuun.
- Jaa jäätelö tarjoiluastioihin ja lisää niihin piparikuutiot ja kuivatut karpalot. Koristele annokset kermavaahdolla, marjajauheella ja piparkakuilla.
Vinkki!
Hyödynnä pikaherkkuun leivonnassa yli jäänyt piparitaikina.

Piparipallot saavat lumipeitteen valkosuklaasta ja kookoksesta – herkuissa maistuu myös Daim-suklaa
Kotivinkki

Pinnalta rapeaa, sisältä pehmeää – huippuhelpot piparignocchit maistuvat taivaallisilta jäätelön, kinuskin ja karpaloiden kera
Maku

Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
Kotivinkki

Muru, nyt luumuillaan! Tuorejuustotäytteellä mehevöitetty luumu-piparimurupiirakka yhdistää joulun rakkaimmat maut
Maku

Pipareita vai kakkua? Kinuskikissan tuplaherkku yhdistää molemmat
Unelmien Talo&Koti

Maistapa tätä, muruseni! Piparikääretorttu on ihanista ihanin jälkiruoka – makeutta tasoittaa pirtsakka puolukka
Maku

Piparkakkujäädyke
Maku

Jättipiparikakku on joulun näyttävin (ja herkuin!) jälkiruoka – jäädykkeen serkku saa täytteekseen tahinijäätelöä
Maku