Pannukeksi – tästä jätticookiesta riittää useammallekin herkkusuulle
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minPannukeksi on päältä rapea ja sisältä pehmeän sitkeä amerikkalaistyyppinen cookie, joka tehdään valurautaiseen paistinpannuun ja syödään suoraan siitä (tietenkin!) jätskin kanssa.
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.7.2019

Pannukeksi – tästä jätticookiesta riittää useammallekin herkkusuulle
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pannukeksi
- 175 gvoita
- 1 dlsokeria
- 3/4 dlfariinisokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1muna
- 2 dlvehnäjauhoja
- ½ tlleivinjauhetta
- ½ tlkanelia
- 1 dlmustikoita
Tarjoilu
- 1 lvaniljajäätelöä
Pannukeksi leivotaan helposti näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää mustikat jauhoihin.
- Sekoita jauhot rasvaseokseen ja kumoa taikina uuninkestävälle valurautapannulle. Halutessasi voit vuorata pannun leivinpaperilla ennen taikinan lisäämistä.
- Paista pannukeksiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Kokeile mustikoiden tilalla puolukoita

Mustikka-mantelikakut – söpöissä pikkuleivoksissa ihastuttaa gluteeniton pohja ja mantelinen mustikkatäyte
Maku

Mummo Ankan mustikkapiirakka – taikinakuoren alta paljastuu meheväksi hautunut täyte
Maku

Mustikka-unikonsiemenkakku – yhden kulhon sekoitettava taikina on superhelppo valmistaa
Maku

Helppo mustikkavuokakakku – nopea kerrosherkku valmistuu raikkaista mustikoista ja täyteläisestä suklaasta
Maku

Mustikkapiirakka – suosikkiresepti murotaikinapohjalla
Maku

Tuplamustikkapiirakasta löytyy marjoja sekä taikinasta että pinnalta – kaksin verroin ihanampi herkku on myös helppo leipoa!
Kotivinkki

Mustikkakukko – savolainen perinneherkku kätkee rapean ruiskuoren sisään marjaisan täytteen
Kotivinkki

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku