Kotivinkki

Pannukeksi

50 min
2.7
0

Pannukeksi

Jaa jättikeksi ystävien kanssa. Tarjoa pannukeksi omenahillon ja kermavaahdon kera.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–12 palaa)

  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 75 gvoita
  • 1kananmuna
  • 75 gvalkosuklaata
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklomenahilloa tai
  • hienoksi raastettua omenaa
  • 1 rklvoita paistamiseen

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

1. Vaahdota sokerit ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna.
2. Yhdistä kuivat aineet ja rouhi valkosuklaa joukkoon. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita taikinaan omenahillo tai -raaste.
3. Kumoa taikina voideltuun valurautapannuun (halkaisija 20–25 cm).
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia kunnes pannukeksi on kauniin ruskea. Tarjoa lämpimän keksin lisänä omenahilloa ja ranskankermaa, kermavaahtoa tai jäätelöä.
 

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä