Maku

Pannukakkumuffinit – paista jokaiselle herkkusuulle oma pieni pannukakku

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Unohda peltipannari! Nyt ei tarvitse tapella isoimmasta palasta, sillä jokainen herkuttelija saa oman pienen pannukakun. Lusikoi muffinivuoassa paistettujen pannukakkumuffinien vierelle kuohkeaa mustikkarahkaa.
KA
0
0


Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • ½ tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 dlmaitoa
  • 3munaa
  • 1 tlsitruunankuorta raastettuna
  • 25 gvoita

Hillolla maustettu mustikkarahka

  • 1 prkrahkaa
  • 2 dlpaksua jogurttia
  • 1 tllimetin mehua
  • limetin kuorta
  • kardemummaa
Tulosta

Pannukakkumuffinit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.
  2. Vatkaa joukkoon maito ja munat.
  3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Lisää raaste taikinaan.
  4. Sulata voi. Voitele muffinivuoan kolot ja kaada loppu voisula taikinaan.
  5. Jaa taikina vuokiin. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
  6. Valmista hillolla maustettu mustikkarahka. Sekoita purkillinen rahkaa ja pari desia paksua jogurttia kulhossa. Lisää mustikkahilloa, jonka maustat limen mehulla ja kuorella sekä kardemummalla. Katso pikahillon ohje täältä.

Vinkki!

Mausta taikina sitruunankuoren sijaan raastetulla limetin tai appelsiinin kuorella.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »