Maku

Palsternakkavanukas

1 h 10 min
1
0

Palsternakkavanukas

Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplpalsternakkaa
  • 1/2 tlsuolaa (keitinveteen)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 2/3 rkltuoretta rakuunaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja paloittele palsternakat. Pane palat kattilaan, lisää vettä sen verran että palat juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla ja keitä kypsiksi. Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Valuta palsternakkojen keitinvesi pois ja hienonna palat monitoimikoneessa. Jäähdytä.

Ripottele soseen pinnalle vehnäjauhot, lisää keltuaiset, kerma, valkopippuri ja rakuunasilppu. Sekoita hyvin. Lisää valkuaisvaahto palsternakkasoseeseen kevyesti nostellen. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa ankanrinta-annoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä