Maku

Palsternakkapiparit

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
3.5
0
Julkaistu: 8.7.2005


Ainekset (15 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplpalsternakkaa (raasteena)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlrusinoita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää raastettu palsternakka. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Ota taikinasta kostutetuin käsin paloja ja pyöritä palloiksi. Litistä hiukan ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Jätä pikkuleiville noin neljän sentin välit.

Paista noin 15 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet väriä. Säilytä kannellisessa rasiassa.

Kommentoi »