Maku

Palsternakka-tikkuset

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 8.7.2005


Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gpalsternakkaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklseesamiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 rkltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1 tltabascoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Kuori palsternakat ja pilko ne puolen sentin paksuisiksi ja viiden sentin pituisiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet kulhossa. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja paista tikkuja noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, ruskistuneita ja rapeita.

Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä tai keiton seurana.

Kommentoi »