Kotivinkki

Palsternakkaa makeaan herkkuun? No ehdottomasti! Palsternakka-puolukkaruudut ihastuttavat mehevyydellään ja pirteydellään

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Ehkä olet jo maistanut porkkana- ja kesäkurpitsakakkua, mutta tiesitkö, että myös palsternakka sopii makeisiin leivonnaisiin? Palsternakka-puolukkaruudut ovat kokeilemisen arvoinen syysherkku.
KA
4
2
Julkaistu: 23.10.2021


Ainekset (24 palaa)

  • 5 dlpalsternakkaa (raasteena)
  • 6munaa
  • 6 dlsokeria (tai maun mukaan hieman vähemmän)
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlsoodaa
  • 2 dlhasselpähkinärouhetta
  • 200 gvoita
  • 2 dlpuolukoita

Kuorrutus

  • 1 dlpuolukoita
  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • noin 5 dltomusokeria
Tulosta

Palsternakka-puolukkaruudut valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja raasta palsternakat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet, voisula, palsternakkaraaste ja puolukat muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
  3. Riko puolukoiden rakenne kevyesti lusikalla painellen. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Sekoita puolukat joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle rennosti veitsellä.

Vinkki!

Paahda ruutujen pinnalle halutessasi kuorimaveitsellä vuoltuja palsternakka­lastuja. Levitä lastut pellille ja kuivata noin 50 asteisessa uunissa 3–4 tuntia.

2 kommenttia