Maku

Palsternakka-papupata

11 h 35 min
5
0

Palsternakka-papupata

KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlvalkoisia papuja
  • 3 kplpalsternakkaa
  • 5 kplporkkanaa
  • 300 gjuuriselleriä
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3/4 dlruokaöljyä
  • 2 tlkurkumaa
  • 5 dlvettä
  • 3 rklhunajaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Suurustamiseen

  • 2 rklohratärkkelystä
  • 1/2 dlvettä

Tee näin

11 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN11 h

Huuhdo pavut ja pane ne likoamaan runsaaseen veteen valmistusta edeltävänä päivänä.

Leikkaa palsternakat reiluiksi, pitkänmallisiksi lohkoiksi ja porkkanat kapeiksi lohkoiksi. Lohko myös selleri ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kaada papujen liotusvesi pois, huuhdo ja valuta pavut.

Pane öljy, kurkuma ja valkosipuli pataan ja kuumenna sekoittaen. Kuullota kasviksia öljy-mausteseoksessa muutama minuutti. Lisää vesi, hunaja, suola ja mustapippuri. Lisää pavut. Siirrä kasviksia lastalla niin, että saat kaadettua pavut padan pohjalle. Näin varmistat, että pavut kypsyvät tasaisesti liemessä.

Hauduta liedellä miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä ja pavuissa on vielä hieman suutuntumaa. Sekoita suurus ja lisää pataan. Anna palsternakka-papupadan hautua vielä muutama minuutti.

•Jos tarjoat palsternakka-papupataa vasta seuraavana päivänä, älä hauduta juureksia aivan kypsiksi, jotta ne eivät hajoa. Suurusta pata vasta kuumentaessasi sen tarjolle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä