Kotivinkki

Keltainen herkkutahna yllättää! Palsternakka-pähkinämarmeladi saa raikkautta sitruunasta ja appelsiinista

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Palsternakka-pähkinämarmeladi on herkullinen yhdistelmä palsternakan juurevuutta, hasselpähkinöiden rapeutta ja sitrusten raikkautta. Nyt kannattaa ryhtyä säilöntähommiin!
GL
VE
0
0
Julkaistu: 21.10.2020


Ainekset (noin 1 l)

  • 1 kgpalsternakkaa
  • 3 dlvettä
  • 1appelsiinin mehu ja kuori suikaleina
  • ½ dlsitruunan mehua
  • 1kanelitanko
  • 3 dlhillo-marmeladisokeria
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
Tulosta

Palsternakka-pähkinämarmeladi valmistetaan näin:

  1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne kuutioiksi.
  2. Kuumenna vesi ja mehut kattilassa. Lisää palsternakat, appelsiinin kuorisuikaleet ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.
  3. Poista kanelitanko ja soseuta palsternakat. Lisää sokeri ja pähkinärouhe. Kuumenna vielä 5 minuuttia. Kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »