Keltainen herkkutahna yllättää! Palsternakka-pähkinämarmeladi saa raikkautta sitruunasta ja appelsiinista
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Palsternakka-pähkinämarmeladi on herkullinen yhdistelmä palsternakan juurevuutta, hasselpähkinöiden rapeutta ja sitrusten raikkautta. Nyt kannattaa ryhtyä säilöntähommiin!
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2020

Keltainen herkkutahna yllättää! Palsternakka-pähkinämarmeladi saa raikkautta sitruunasta ja appelsiinista
Reseptin ainekset (noin 1 l)
- 1 kgpalsternakkaa
- 3 dlvettä
- 1appelsiinin mehu ja kuori suikaleina
- ½ dlsitruunan mehua
- 1kanelitanko
- 3 dlhillo-marmeladisokeria
- ½ dlhasselpähkinärouhetta
Palsternakka-pähkinämarmeladi valmistetaan näin:
- Kuori palsternakat ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Kuumenna vesi ja mehut kattilassa. Lisää palsternakat, appelsiinin kuorisuikaleet ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.
- Poista kanelitanko ja soseuta palsternakat. Lisää sokeri ja pähkinärouhe. Kuumenna vielä 5 minuuttia. Kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Palsternakka x 3 – parhaat reseptit samettiseen soppaan, muheviin uuniruokiin ja pehmeisiin sämpylöihin!

Jotain hieman erilaista! Earl grey -omenahillon maustaa perinteinen englantilainen tee
Kotivinkki

Näihin jää koukkuun! Pikkelöidyt sipulit ovat täydellinen lisuke – näin teet happaman mausteiset herkkusipulit itse
Kotivinkki

Täydellinen lisä pataruokiin ja salaatteihin! Kirpsakat suolasitruunat tuovat ruokaan vinkeää makua
Kotivinkki

Puolukkahillo valmistuu helposti ja sopii moneen – näin purkitat metsän antimet talven varalle
Kotivinkki

Pähkinäinen appelsiinimarmeladi
Kotivinkki

Mausteinen kurpitsahillo – käytä marmeladin tapaan
Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Maku