


Palsternakka-jyväleipä – kakkuvuoassa paistuva rouheinen herkku saa ihanaa makua juuressoseesta
14 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 14 h 0 min
Palsternakka-jyväleipä paistetaan kakkuvuoassa, jolloin leipä saa kauniin koristeellisen pinnan. Jyvien ja siementen liottaminen saa niiden entsyymit aktivoitumaan, ja lisäksi liotus tekee siemenistä myös maukkaampia ja helpommin sulavia.
Reseptin ainekset
2 vuokaleipää
1½ dl
rikottuja ohrasuurimoita
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
kurpitsansiemeniä
1 rkl
pellavansiemeniä
1 rkl
seesaminsiemeniä
3 dl + 2 dl
vettä
1 (300 g)
palsternakka
25 g
hiivaa
½ dl
siirappia
3 tl
suolaa
3 dl
ruisjauhoja
5 dl
hiivaleipäjauhoja
Palsternakka-jyväleipä valmistetaan näin:
- Mittaa ohrasuurimot, siemenet ja 3 dl vettä kulhoon ja nosta jääkaappiin yön yli.
- Kuori ja pilko palsternakka. Keitä palat vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta.
- Yhdistä suurimo-siemenseos (vesineen) ja palsternakkasose. Lämmitä 2 dl vettä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää seos taikinaan.
- Sekoita jauhot taikinaan, mutta älä vaivaa. Kaavi taikina kahteen voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan.
- Kohota leipiä huoneenlämmössä tunti tai jääkaapissa 2–3 tuntia.
- Paista 250 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat