Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Palsternakka-jyväleipä – kakkuvuoassa paistuva rouheinen herkku saa ihanaa makua juuressoseesta

14 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 14 h 0 min

Palsternakka-jyväleipä paistetaan kakkuvuoassa, jolloin leipä saa kauniin koristeellisen pinnan. Jyvien ja siementen liottaminen saa niiden entsyymit aktivoitumaan, ja lisäksi liotus tekee siemenistä myös maukkaampia ja helpommin sulavia.

14.3.2020
Reseptin ainekset
2 vuokaleipää
1½ dl
rikottuja ohrasuurimoita
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
kurpitsansiemeniä
1 rkl
pellavansiemeniä
1 rkl
seesaminsiemeniä
3 dl + 2 dl
vettä
1 (300 g)
palsternakka
25 g
hiivaa
½ dl
siirappia
3 tl
suolaa
3 dl
ruisjauhoja
5 dl
hiivaleipäjauhoja

Palsternakka-jyväleipä valmistetaan näin:

  1. Mittaa ohrasuurimot, siemenet ja 3 dl vettä kulhoon ja nosta jääkaappiin yön yli.
  2. Kuori ja pilko palsternakka. Keitä palat vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta.
  3. Yhdistä suurimo-siemenseos (vesineen) ja palsternakkasose. Lämmitä 2 dl vettä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää seos taikinaan.
  4. Sekoita jauhot taikinaan, mutta älä vaivaa. Kaavi taikina kahteen voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan.
  5. Kohota leipiä huoneenlämmössä tunti tai jääkaapissa 2–3 tuntia.
  6. Paista 250 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt