Palmusokeri-mangokakku

1 h 40 min
5
1

Palmusokeri-mangokakku

Palmusokeri tekee kakkupohjasta ja kinuskista houkuttelevan tumman. Mangolla täytetty kakku on viehko kokonaisuus trooppista makeutta ja ranskankerman happamuutta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Kakkupohja

  • 3 1/2 dlsokeria (palmu)
  • 5 kplmunaa
  • 100 gvoita
  • 1 dlkookosmaitoa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1/2 dlkookoshiutaleita

Täyte

  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 2 rkllimettimehua
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2/3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Kostutus

  • 1/2 dlrommia (tummaa)
  • 2 rklvettä

Kookoskinuski

  • 2 dlkookosmaitoa (kookoskermaa)
  • 1 dlsokeria (hienojakoista palmusokeria)
  • 1 dlsokeria (kide)

Lisäksi

  • Koristeeksi kuivattua mangoa sekä kookoslastuja tai -hiutaleita

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Voitele ja jauhota pyöreä (irtopohja)vuoka (Ø 22–24 cm).

Vatkaa palmusokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja kookosmaito.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne lastalla käännellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se ritilälle jäähtymään. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä.

Kuori ja viipaloi mangot, mausta ne limettimehulla.

Vatkaa ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi täydellä teholla, 5–10 minuuttia. Ranskankerma on ensin löysää, mutta sakenee sitten. Mausta vaahto tomu- ja vaniljasokerilla.

Kostuta kakkulevyt rommi-vesiseoksella. Levitä alimmaiselle kakkulevylle ranskankermavaahto ja mangoviipaleet. Nosta päälle toinen kakkulevy.

Keitä kookoskinuski. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kookoskerma, palmu- ja kidesokeri. Keitä keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois levyltä. Valuta kinuski tasaisesti kakun päälle.

Koristele palmusokeri-mangokakku suikaloidulla kuivatulla mangolla ja kookoslastuilla tai -hiutaleilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä