Maku

Paksoipaketit

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Paksoista syntyy kiinalainen vastine vietnamilaisten kesäkääryleille. Pikapaistaminen pehmittää paksoin lehdet niin, että ne on helppo kääräistä paketeiksi.
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu 8.10.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 160 g gpaksoita eli pinaattikiinankaalia (8 isoa lehteä)
  • 1 kplporkkanaa (pieni)
  • 1/4 kplpunaista paprikaa
  • 25 gcashewpähkinöitä
  • 50 griisinuudeleita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltuoretta minttua
  • 1 rkltuoretta basilikaa

Kastike

  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklvettä
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 rklgrillauskastiketta (kiinalaista hoisin-kastiketta)
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
Tulosta

Paksoipaketit valmistuvat näin:

Irrota paksoin lehdet. Huuhdo ja valuta ne, leikkaa pois paksu ruoti. Leikkaa ruoti, kuorittu porkkana ja paprika ohuiksi tikuiksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi karkeasti. Silppua minttu ja basilika.

Kiehauta kastikkeen ainekset. Jäähdytä.

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne.

Kuumenna öljy vokissa. Pikapaista paksoin lehdet ja levitä ne leivinpaperin päälle. Pane jokaiselle lehdelle vähän nuudeleita, pähkinöitä, yrttisilppua ja kasvissuikaleita. Kääri lehdet paketeiksi. Tarjoa paksoipaketit kastikkeen kanssa.

Kommentoi »