Paksoipaketit
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Paksoista syntyy kiinalainen vastine vietnamilaisten kesäkääryleille. Pikapaistaminen pehmittää paksoin lehdet niin, että ne on helppo kääräistä paketeiksi.
GL
KA
LA
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 8.10.2014

Paksoipaketit
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 160 g gpaksoita eli pinaattikiinankaalia (8 isoa lehteä)
- 1 kplporkkanaa (pieni)
- 1/4 kplpunaista paprikaa
- 25 gcashewpähkinöitä
- 50 griisinuudeleita
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rkltuoretta minttua
- 1 rkltuoretta basilikaa
Kastike
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklvettä
- 2 rkllimettimehua
- 1 rklgrillauskastiketta (kiinalaista hoisin-kastiketta)
- 1 tlsokeria
- 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
Paksoipaketit valmistuvat näin:
Irrota paksoin lehdet. Huuhdo ja valuta ne, leikkaa pois paksu ruoti. Leikkaa ruoti, kuorittu porkkana ja paprika ohuiksi tikuiksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi karkeasti. Silppua minttu ja basilika.
Kiehauta kastikkeen ainekset. Jäähdytä.
Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne.
Kuumenna öljy vokissa. Pikapaista paksoin lehdet ja levitä ne leivinpaperin päälle. Pane jokaiselle lehdelle vähän nuudeleita, pähkinöitä, yrttisilppua ja kasvissuikaleita. Kääri lehdet paketeiksi. Tarjoa paksoipaketit kastikkeen kanssa.