0(0)
Paksoipaketit
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
20 min
Paksoista syntyy kiinalainen vastine vietnamilaisten kesäkääryleille. Pikapaistaminen pehmittää paksoin lehdet niin, että ne on helppo kääräistä paketeiksi.
8.10.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
160 g gpaksoita eli pinaattikiinankaalia (8 isoa lehteä)
1 kplporkkanaa (pieni)
1/4 kplpunaista paprikaa
25 gcashewpähkinöitä
50 griisinuudeleita
1 rklrypsiöljyä
1 rkltuoretta minttua
1 rkltuoretta basilikaa
Kastike
2 rklsoijakastiketta
2 rklvettä
2 rkllimettimehua
1 rklgrillauskastiketta (kiinalaista hoisin-kastiketta)
1 tlsokeria
1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)

Paksoipaketit valmistuvat näin:

Irrota paksoin lehdet. Huuhdo ja valuta ne, leikkaa pois paksu ruoti. Leikkaa ruoti, kuorittu porkkana ja paprika ohuiksi tikuiksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi karkeasti. Silppua minttu ja basilika.

Kiehauta kastikkeen ainekset. Jäähdytä.

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne.

Kuumenna öljy vokissa. Pikapaista paksoin lehdet ja levitä ne leivinpaperin päälle. Pane jokaiselle lehdelle vähän nuudeleita, pähkinöitä, yrttisilppua ja kasvissuikaleita. Kääri lehdet paketeiksi. Tarjoa paksoipaketit kastikkeen kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo