Paketteja porkkanakeitossa

1 h 40 min
0
0

Paketteja porkkanakeitossa

KA
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 6 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 5 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 3 1/3 dlkuivaa siideriä (omena)

Filopaketit

  • 100 gtuoreita herkkusieniä
  • 1/4 kplpurjoa
  • 1 rklvoita
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlrakuunaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlfenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 75 gvuohenmaitojuustoa
  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko paprika reiluiksi paloiksi.

Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele siinä kasviksia hetken aikaa. Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä (noin 25 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja mausta. Lisää siideri ja tarkista maku.

Pilko sienet ja silppua huuhdeltu, halkaistu purjo. Kuumenna voi paistinpannussa ja kääntele siinä kasviksia. Lisää auringonkukansiemenet, madeira ja mausteet. Murustele joukkoon vuohenjuusto ja tarkista täytteen maku.

Levitä sulaneet filotaikina-arkit työpöydälle ja leikkaa arkit saksilla kuuteen osaan (24 palaa). Palan koko noin 10×15 cm. Työskentele ripeästi, sillä filotaikina kuivuu nopeasti ja murtuu.

Voitele taikinapalat voisulalla ja nosta ruokalusikallinen täytettä arkin keskelle alalaitaan. Rullaa ja kietaise taikinapäät vanhanajan karkkipaketiksi. Kääräise vielä toinen voideltu taikina-arkki samaan tapaan paketin ympärille. Kaksinkertaisina taikinapaketit kestävät käsittelyä paremmin. Nostele kääröt leivinpaperin päälle uunipellille, sivele voisulalla ja kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuumenna keitto ja annostele se lämmitettyihin kulhoihin. Nosta kuuma kasvispaketti keiton keskelle. Tarjoa heti.

•Voit tehdä keiton päivää, kahta ennen tarjoamista ja säilyttää viileässä.

•Filopaketit pysyvät rapeina, kun paistat ne juuri ennen tarjoilua. Kasvistäytteen ja paketoimisen voit tehdä jo edellisenä päivänä, kunhan säilytät filonyytit peitettynä viileässä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä