Maku

Pakastettava yrttipesto

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Tuorepesto on tuore pakastettunakin! Valmista pestoa kun yrttikausi on parhaimmillaan ja pidennä peston käyttöaikaa pakastamalla. Annospussista kumottu pesto maustaa arkipastan helposti ja nopeasti.
GL
MU
5
1
Julkaistu: 25.10.2016


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 5 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (pieni)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Valmista pakastettava pesto näin:

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta.

Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

Jaa puhtaisiin pakastusrasioihin tai -pusseihin.

Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kaksi kuukautta.

* Tällä ohjeella valmistuu noin 4 dl pestoa.

Klassisen basilikan lisäksi kannattaa kokeilla tilli-, persilja- ja salviapestoa.

1 kommentti