Maku

Pakastettava yrttipesto

25 min
5
0

Pakastettava yrttipesto

GL
MU
0
5
Tuorepesto on tuore pakastettunakin! Valmista pestoa kun yrttikausi on parhaimmillaan ja pidennä peston käyttöaikaa pakastamalla. Annospussista kumottu pesto maustaa arkipastan helposti ja nopeasti.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 5 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (pieni)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista pakastettava pesto näin:

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta.

Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

Jaa puhtaisiin pakastusrasioihin tai -pusseihin.

Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kaksi kuukautta.

* Tällä ohjeella valmistuu noin 4 dl pestoa.

Vinkki!

Klassisen basilikan lisäksi kannattaa kokeilla tilli-, persilja- ja salviapestoa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä