Maku

Pakastettava tomaattikastike

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Osta kerralla kunnon satsi tomaatteja ja muhittele ne vahvaksi kastikkeeksi! Pakastettava tomaattikastike on kätevä pakastaa kerta-annoksina ja käyttää pizzoihin ja pastakastikkeisiin. 
GL
MA
MU
4.4
0
Julkaistu: 9.10.2015


Ainekset (7 annosta)

  • 2500 gtomaattia (kypsiä)
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/3 dltuoretta basilikaa
  • 1/3 dltuoretta timjamia
  • 2 rklpersiljaa
Tulosta

Tee pakastettava tomaattikastike näin:

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja lohko tomaatit pienemmiksi. Silppua sipulit.

Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla. Kuullota sipulia hetki. Lisää tomaatit ja muut ainekset yrttejä lukuun ottamatta.

Anna kiehua vähintään tunnin ajan tai niin kauan, kunnes kastike on sopivan paksua. Kastike roiskuu helposti kattilasta, mutta älä käytä kantta, sillä se hidastaa sakenemista. Tarvittaessa peitä kattila kevyesti leivinpaperipalalla.

Nosta kattila pois liedeltä ja pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tuoreyrtit jäähtyneeseen kastikkeeseen. Pakasta kastike kerta-annoksina. 

Kommentoi »