Maku

Paistetut selleri- ja porkkanaviipaleet

50 min
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kpljuuriselleriä
  • 500 gporkkanaa
  • 15 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Leivitykseen

  • 2 kplmunaa
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori selleri ja porkkanat. Leikkaa juurekset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Keitä juuresviipaleita noin 10 minuuttia ja valuta vesi pois.

Kasta juuresviipaleet ensin kevyesti vatkattuun munaseokseen ja pyörittele sitten suolalla maustetussa korppujauhossa. Paista selleri- ja porkkanapalat miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa paistettujen selleri- ja porkkanaviipailden kanssa perunamuhennosta ja raikasta salaattia.

•Kokeile sellerin ja porkkanan tilalla palsternakkaa, punajuurta tai lanttua.

MITÄ PIDIT?
0