Maku

Paistetut savusuola-siirappipähkinät

15 min
GL
MA
MU
5
2

Pähkinöiden aromit nousevat paremmin esille, kun niitä paahtaa hetken kuumalla pannulla. Viimeistele pähkinät ihaniksi etikalla, siirapilla ja savusuolalla, etkä kaipaa enää kaupan pähkinäsekoituksia!
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlpekaanipähkinöitä
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tltimjamia
  • 2 tlpunaviinietikkaa
  • 1 tlvaahterasiirappia
  • 1 tlsormisuolaa (savustettua)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Mittaa pannulle pähkinät, siemenet, öljy ja timjami.

Kuumenna sekoitellen ja paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes pinjansiemenet ovat hieman ruskistuneet. Lisää pannulle punaviinietikka ja siirappi. Kiehauta.

Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon suola. Kaada pähkinä-siemenseos kulhoon.

Ripottele paistettuja pähkinöitä uunivoileipien, kasvissosekeiton, salaatin, risoton tai pastan päälle.

Savusuola-siirappipähkinät maistuvat myös sellaisenaan välipalanaposteltavana.

MITÄ PIDIT?
5