Paistetut kampelat ja sienikastike

30 min
4.3
0

Paistetut kampelat ja sienikastike

MU
0
4.3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkampelaa (fileinä)
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklvoita

Sienikastike

  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 dlvettä
  • 200 gtuorejuustoa (pippuri)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin kastike. Pilko sienet ja hienonna sipuli. Paista ne voissa pehmeiksi. Lisää vesi ja tuorejuusto. Sekoita ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Kääntele kalafileet suolalla maustetuissa ruisjauhoissa.

Sulata voi pannussa. Paista kalafileet kohtalaisella lämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta riippuen fileiden paksuudesta. Älä paista liikaa eli kuivaksi.

Tarjoa paistettujen kampeloiden ja sienikastikkeen lisänä perunasosetta tai keitettyjä perunoita.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä