0(0)
Paistetut jogurttileivät – kivan happamat leipäset kruunaavat aamiaisen tai brunssin
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Paistetut jogurttileivät valmistuvat näpsäkästi lettupannulla, mutta myös tavallinen paistinpannu sopii hommaan mainiosti. Leivät sopivat täydellisesti yhteen turkkilaisten uppomunien kanssa. Kokeile vaikka!
1.2.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
Paistetut jogurttileivät
2 dlturkkilaista jogurttia
½ dlvettä
11 gkuivahiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja
1muna
½ dlrypsiöljyä
Paistaminen
3 rklvoita

Paistetut jogurttileivät valmistetaan näin:

  1. Mittaa kulhoon jogurtti, vesi, hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja sen verran, että seos on vellimäistä. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen, kunnes se hiiva on herännyt ja seos kuplii, noin 15 minuutiksi.
  2. Lisää taikinaan loput jauhot, muna ja öljy. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki hellästi. Jaa taikina 10 palaan ja taputtele kiekoiksi.
  3. Kuumenna paistin- tai lettupannulla rasvaa ja paista leipiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli. Tarjoa leivät turkkilaisten uppomunien kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.