Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paistetut dumplingit – rapean taikinakuoren sisältä paljastuu aasialaisittain maustettu broileritäyte

1 h 15 min

Paistetut dumplingit saavat pannulla rapean ja maukkaan pinnan! Aasialaisten taikinanyyttien broileritäytteessä maistuvat ihanasti valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Massaan sekoitettava kuuma öljy lisää täytteen mehevyyttä.

17.3.2020
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
6 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2½ dl
kylmää vettä
Täyte
400 g
broilerinjauhelihaa
100 g
kevätsipulia
1–2
valkosipulinkynttä
1–2 rkl
tuoretta inkivääriä
1 tl
chilijauhetta
½–1 tl
maustepippuria
½ tl
suolaa
2 rkl
soijakastiketta
½ dl
rypsiöljyä
½ rku
korianteria
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vettä

Paistetut dumplingit valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää vettä puolen desin erissä samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa vaivaa sitä muutama minuutti. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä se pötköksi (30 cm) ja jaa noin 30 palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti kelmulla. Kauli palat pyöreiksi (ø 10 cm). Jos ladot pohjat päällekkäin, laita jokaiseen väliin pala leivinpaperia, jotta pohjat eivät tartu toisiinsa kiinni.
  3. Kumoa jauheliha kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja inkivääri sekä mausteet ja soijakastike. Kuumenna öljy kattilassa ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita nopeasti. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.
  4. Ota kämmenelle yksitellen taikinapohja, ja nosta ruokalusikallinen täytettä keskelle pohjaa. Nosta reunat vastakkaisilta puolilta täytteen päälle ja nipistä keskeltä kiinni. Kiinnitä tämän jälkeen ensin toinen puoli ja sen jälkeen toinen. Tee keskeltä reunaan päin taikinaan vekkejä ja nipistä kiinni, kunnes olet päässyt taikinan päähän asti. Sulje tämän jälkeen toinen reuna samoin.
  5. Kypsennä broileridumplingit paistamalla ja höyryttämällä. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl öljyä ja nosta dumplingit pannulle. Vähennä lämpöä ja anna paistua hetki, kunnes niiden pohjat ovat saaneet kauniin värin. Kaada pannulle 1 dl vettä ja nosta kansi päälle. Anna nyyttien kypsyä, kunnes vesi on haihtunut, noin 7 minuuttia. Voit lopuksi kellistää nyytit pannulla ja antaa myös reunojen saada kevyen paistopinnan.
  6. Tarjoa dumplingit heti valitsemasi kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt