Kotivinkki

Paistetut broilerileikkeet pinaattipedillä – kruunaa helpon arkiruoan maku etiopialaisella berbere-mausteella ja omenaisella kastikkeella

25 min
5
0

Paistetut broilerileikkeet tarjoillaan pinaattipediltä omenaisen kastikkeen kera. Omena antaa kermaiselle kastikkeelle sen kaipaamaa hapokkuutta ja vie makuelämyksen täysin uusiin sfääreihin!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 pktmaustamattomia broilerinohutleikkeitä (350 g)
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlberbere-maustetta (esim. Santa Maria)
  • ¼ tlchilijauhetta
  • 2 dlruokakermaa
  • 1omena (happamahko lajike)

Lisäksi

  • 2sipulia
  • 3tomaattia
  • 2 pstuoretta pinaattia (200 g)
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • ½ pktfetajuustoa (100 g)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Paistetut broilerileikkeet valmistuvat näin:

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihat molemmin puolin. Lisää mausteet ja ruokakerma. Kuori ja kuutioi omena ja lisää se pannulle. Hauduta muun ruoan valmistelun ajan. Sekoita välillä.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit ja huuhtele pinaatit. Kuumenna rasva toisella pannulla ja kuullota sipulit. Lisää pinaatit ja tomaatit ja kuumenna sekoitellen, kunnes pinaatit ovat pehmenneet.
  4. Laita kasvikset ja broileri tarjoiluastiaan. Valuta kastike päälle. Tarjoa heti.

Vinkki!

Berbere on alun perin etiopialainen mausteseos, joka sopii hyvin siipikarjan maustamiseen.

MITÄ PIDIT?
5