Maku

Paistetut ahvenet ja kantarellikastike

25 min
MU
GL
3.5
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen, Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gahvenia (fileinä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rklvoita

Kantarellikastike

  • 7 1/2 dlkantarelleja
  • 2 rklvoita
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 kplkesäsipulia (varret, hienonnettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Tee ensin kastike. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna sieniä paistokasarissa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja kääntele sieniä vielä hetki. Lisää kerma, suola ja silputut sipulinvarret. Anna hautua miedolla lämmöllä kalojen paistamisen ajan.

Ripottele ahvenfileille suolaa ja pippuria. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalat nopeasti molemmin puolin kypsiksi.

Tarjoa paistetut ahvenfileet ja kantarellikastike uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5