Kotivinkki

Paistettua siikaa ja voikukannuppulisäke

0
0

Paistettua siikaa ja voikukannuppulisäke

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • noin 600 gsiikafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita paistamiseen

VOIKUKANNUPPULISÄKE:

  • ½ lvoikukannuppuja
  • 1 lvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita varhaissipulinvartta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Nypi fileistä ruodot pois halutessasi. Leikkaa fileet kahteen osaan. Tee nahkapuolelle koristeeksi muutama matala viilto. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

2. Nypi voikukannupuista varren kasvamiskohdasta törröttävät ”verholehdet” pois. Kiehauta vesi, lisää suola ja voikukannuput. Kun vesi kiehuu uudestaan, kaada nuput lävikköön valumaan.

3. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Kun voin vaahto alkaa laskeutua, pannu on riittävän kuuma. Paista fileitä molemmin puolin noin 2–3 minuuttia. Huuhtele paistinpannu tarvittaessa.

4. Lisää voi paistinpannulle voi-kukannuppulisäkettä varten. Kun voi sulaa, lisää nuput. Pyöritä pannulla, kunnes ne lämpenevät ja lisää lopuksi varhaissipulinvartta viipaloituna. Tarjoa siikafileiden ja uusien perunoiden kanssa. Pihalla, metsässä ja puutarhassa kulkee uusin silmin, kun oppii katsomaan rikkaruohoja loistavina raaka-aineina.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä