Maku

Paistettua riisiä, katkarapuja ja lihaa (Nasi goren)

45 min
4.5
1

Paistettua riisiä, katkarapuja ja lihaa (Nasi goren)

LA
MA
1
4.5
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlfariinisokeria
  • 5 rklruokaöljyä
  • 400 gnaudanpaistia (suikaloituna)
  • 2 dlkeitettyä riisiä
  • 500 gkatkarapuja (pakaste)
  • 4 rklmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 4 kplkevätsipulia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Mausta suolalla.

Kaada puolet munaseoksesta pannuun ja kypsennä öljyssä pari minuuttia keskilämmöllä, kunnes munamassa on hyytynyt. Käännä munakas ja paista toiselta puolelta noin puoli minuuttia. Kumoa munakas pois pannulta ja paista samalla tavalla loput munaseoksesta.

Kun munakkaat ovat jäähtyneet, kääri ne varovasti rullalle ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pane munakassuikaleet sivuun odottamaan tarjoilua.

Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja paloittele chilit. Hienonna sipulit, chili, korianteri ja sokeri monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja paista siinä tahnaa noin minuutti. Lisää lihasuikaleet ja paista noin 3 minuuttia.

Lisää wokkiin loput öljystä ja kypsä riisi. Paista käännellen, kunnes riisi on kuumaa. Lisää katkaravut, Ketjap Manis ja kevätsipuli. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi munakassuikaleet ja tuore korianteri.

Koristele halutessasi etnisistä kaupoista saatavilla katkarapulastuilla ja friteeratuilla sipulirenkailla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä