Maku

Paistettua kalaa

20 min
0
0

Paistettua kalaa

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 200 glohta

Päälle

  • 2 rklkapriksia (varrellisia)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1/4 kplpurjoa
  • 150 glanttua
  • 4 rklosterikastiketta

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja suikaloi juurekset ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Puolita kaprikset.
Leikkaa kalasta ohuita siivuja. Asettele siivut lettupannun öljyttyihin lettukoloihin niin, että muodostuu 4–6 pientä, pyöreää kalapihviä.
Paista miedolla lämmöllä noin 4 minuutin ajan ja käännä pihvit. Paista, kunnes pihvit ovat kypsiä. Nosta hellalta ja pidä lämpiminä.
Kuullota kasvissuikaleet rasvassa kiinteän napakoiksi.
Kokoa annokset. Valele pihvien päälle osterikastiketta ja nosta pinnalle kasvissuikaleita sekä kapriksia.
Tarjoa esimerkiksi kuorittujen, keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
•Sinkku: Puolita annos. Käytä kalan päällä jääkaappiin unohtunut purkinpohja tuorejuustosta, pestopurkista tai edellispäivän pastakastikkeen loppu.
•Pienten lasten perhe + suurperhe teini-ikäisineen: Osta kokonainen kirjolohifilee tai tarvittaessa kaksi ja pistä voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle maustettua tuorejuustoa, sitruunaviipaleita, murskattua valkosipulia, kapriksia, yrteillä maustettua kevytranskankermaa tai sienimuhennosta. Paista uunissa kypsäksi. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä