Kotivinkki

Paistettu ankanrinta, kaali-pähkinäpaistos ja maapähkinäkastiketta

0
0

Paistettu ankanrinta, kaali-pähkinäpaistos ja maapähkinäkastiketta

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos
Paistettu ankanrinta tarjoillaan kaali-pähkinäpaistoksen ja herkullisen maapähkinäkastikkeen kanssa.

Ainekset

Paistettu ankanrinta

  • 2ankanrintaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlraastettua inkivääriä
  • tuoretta timjamia
  • mustapippuria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Kaali-pähkinäpaistos

  • 500 gvalkokaalia
  • 1sipuli
  • 200 gneulapapuja
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • ½ dlcashewpähkinöitä
  • suolaa ja mustapippuria

Maapähkinäkastike

  • 2hienonnettua salottisipulia
  • 1 tlkokonaisia mustapippureita
  • 1laakerinlehti
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2 dldemi-glace-kastikepohjaa
  • 1 rklmaapähkinävoita
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paistettu ankanrinta valmistuu näin:

  1. Sekoita kaneli, raastettu inkivääri ja hienonnettu timjami keskenään. Rouhi mukaan vielä hieman mustapippuria ja lisää suola.
  2. Tee ankanrintaan viillot nahkapuolelle. Levitä mausteseos ankanrinnan lihapuolelle. Laita ankanrinta lämpimälle pannulle oliiviöljyyn nahkapuoli alaspäin ja nosta lämpöä.
  3. Paista hiljalleen, kunnes nahka on rapea ja rinnasta on poistunut runsaasti rasvaa.
  4. Vähennä lämpöä ja käännä rinta pannulla. Paista rintaa noin viisi minuuttia ja kääri se folioon. Anna ankanrinnan vetäytyä rauhassa tarjoiluun saakka.

Kaali-pähkinäpaistos

  1. Halkaise kaali ja poista siitä uloimmat lehdet. Suikaloi kaali. Kuori ja siivuta porkkanat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa neulapavuista kannat molemmista päistä pois.
  3. Keitä kaalia, porkkanaa, sipulia ja neulapapuja kiehuvassa vedessä noin kolme minuuttia. Lämmitä pannu valmiiksi.
  4. Nosta vihannekset reikäkauhalla vedestä suoraan pannulle. Lisää pannulle voi, hunaja ja pähkinät. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kaali-pähkinäpaistos heti paistetun ankanrinnan kanssa.

Maapähkinäkastike

  1. Laita sipulit kattilaan pippureiden ja laakerinlehden kanssa.
  2. Lisää kattilaan punaviini. Keitä kastiketta, kunnes jäljellä on noin desilitra punaviiniä.
  3. Lisää kattilaan demi-glace-kastikepohja ja kiehauta seos.
  4. Siivilöi kastike. Vatkaa mukaan maapähkinävoi. Mausta kastike tarvittaessa suolalla.
MITÄ PIDIT?
0