Maku

Paistettu valkosuklaajuustokakku

10 h 25 min
3.8
2

Paistettu valkosuklaajuustokakku

Uunissa paistetun juustokakun mehevyyden salaisuus on rasvainen tuorejuusto (jota tulee paljon!), kermavaahto ja sulatettu valkosuklaa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 200 gkeksejä (esim. Bastogne-keksejä)
  • 90 gvoita

Täyte

  • 800 gtuorejuustoa
  • 3 kplmunaa
  • 300 gvalkosuklaata
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • 175 gpensasmustikoita (tai muita marjoja)

Tee näin

10 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 h

Ota tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä.

Riko keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita voisula kekseihin.

Vuoraa 23-senttinen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohjalle ja hieman myös reunoille, laita kylmään jähmettymään.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. 

Lopuksi vatkaa kermavaahto kuohkeaksi vaahdoksi, kääntele tuorejuuston joukkoon.

Kaada taikina vuokaan, paista uunin keskitasoa alempana n. 1 tunnin ajan tai kunnes kakun reunat näyttävät täysin hyytyneiltä mutta keskusta vielä hieman kostealta. Sammuta uunista virta, avaa ovi muutamaksi sekunniksi ja sulje se sitten n. 1,5 tunniksi. Älä availe ovea tänä aikana.

Nosta juustokakku huoneenlämpöön, tai jos se on jo tarpeeksi jäähtynyt, jääkaappiin. Jäähdytä juustokakku peittämättömänä jääkaapissa yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoamista esimerkiksi pensasmustikoilla, tomusokerilla ja valkosuklaarouheella. Paistettu juustokakku kestää myös hyvin pakastamista.

Vinkki!

- Älä hytkytä kakkua kun testaat sen kypsyyttä, arvoi mieluummin ulkonäön perusteella tai kokeile varovaisesti sormella kakun pintaa.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä