Maku

Paistettu siika rapukastikkeen kera

50 min
0
0

Paistettu siika rapukastikkeen kera

MU
GL
0
0
Teksti Aki Wahlman
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gsiikaa (fileenä)
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 4 rklvoita (sulatettuna)
  • 100 gporkkanaa (keitettynä)
  • 100 gfenkolia (keitettynä)
  • 100 gkukkakaalia (keitettynä)

Rapukastike

  • 12 kplrapua (pakaste)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 dltomaattipyreetä
  • 1 kplsipulia (kuutioituna)
  • 5 dlkalalientä
  • 1/2 rkltuoretta timjamia
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gvoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin rapukastike. Anna pakasterapujen sulaa hiukan. Rouhi ravut ja ota rapuliha talteen, jollet raaski käyttää niitä liemeen.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan ruokalusikallinen oliiviöljyä. Lado ravunkuoret öljyyn ja paahda niitä välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree. Anna hautua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Kumoa fenkoli ja sipuli kattilaan ja kuullota niitä öljyssä. Lisää kattilaan kalaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja keitä vielä 15 minuuttia. Litistele kauhalla ravunkuoria hautumisen aikana.

Tarkista suola, siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan.

Leikkaa porkkana ja fenkoli paloiksi. Suolaa kalafilee ja paista kuumalla pannulla kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapea. Käännä ja paista hetki vielä lihapuolelta.

Paista samalla pannulla kasvikset nopeasti. Aseta paistettu siika kasvisten päälle lautaselle annoksina.

Lisää rapukastikkeeseen vielä nokare voita ja vaahdota kastike esimerkiksi sauvasekoittimella. Jaa kastike paistetun siian kanssa lautasille juuri ennen tarjoilua.

•Voit maustaa valmiin kastikkeen teelusikallisella alkoholia, esim. pernodilla.

•Ravunlihasta saat makua salaattiin, keittoon tai leivän päälle. Voit myös somistaa kala-annoksen niillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä