Kotivinkki

Paistettu perunasalaatti – pyöräytä potut pannulla sipulin kanssa ja viimeistele herkulliseksi sinappikastikkeella

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Paistettu perunasalaatti maistuu esimerkiksi savustetun lohen kanssa. Pienet ja kiinteät perunat, kuten uuden sadon siiklit, sopivat salaattiin parhaiten. Sipulin kitkeryys häviää pannulla sokerin ja etikan kanssa.
MU
MA
4.3
0
Julkaistu 13.7.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 guusia perunoita (pieniä)
  • 4punasipulia
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklruokokidesokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • ½ pnttilliä
  • 2 dlversosekoitusta

Kastike

  • 2 tlkokojyväsinappia
  • 2 tlomenaviinietikkaa
  • ½ dlöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Paistettu perunasalaatti valmistetaan näin:

  1. Pese perunat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa punasipulit viipaleiksi ja paista pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää sokeri, suola ja etikka. Kuumenna.
  3. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.
  4. Lado perunat tarjoiluvadille. Lusikoi sipuli ja kastike joukkoon. Viimeistele tillinoksilla ja versoilla.
Kommentoi »