Paistettu perunasalaatti – pyöräytä potut pannulla sipulin kanssa ja viimeistele herkulliseksi sinappikastikkeella
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minPaistettu perunasalaatti maistuu esimerkiksi savustetun lohen kanssa. Pienet ja kiinteät perunat, kuten uuden sadon siiklit, sopivat salaattiin parhaiten. Sipulin kitkeryys häviää pannulla sokerin ja etikan kanssa.
MU
MA
4.3
Kuvat
Julkaistu 13.7.2020

Paistettu perunasalaatti – pyöräytä potut pannulla sipulin kanssa ja viimeistele herkulliseksi sinappikastikkeella
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 guusia perunoita (pieniä)
- 4punasipulia
- 1 rklöljyä
- 1 rklruokokidesokeria
- ½ tlsuolaa
- 1 rklomenaviinietikkaa
- ½ pnttilliä
- 2 dlversosekoitusta
Kastike
- 2 tlkokojyväsinappia
- 2 tlomenaviinietikkaa
- ½ dlöljyä
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Paistettu perunasalaatti valmistetaan näin:
- Pese perunat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Leikkaa punasipulit viipaleiksi ja paista pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää sokeri, suola ja etikka. Kuumenna.
- Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.
- Lado perunat tarjoiluvadille. Lusikoi sipuli ja kastike joukkoon. Viimeistele tillinoksilla ja versoilla.

Ruokaisa perunasalaatti kootaan kesän parhaista antimista – pääosassa ovat uudet potut, herneet ja savukala
Maku

Perunasalaatti – ohje, jolla valmistuu täydellinen herkku arkeen ja juhlaan
Maku

Feta-perunasalaatti on täydellinen kaveri kesäisille grilliruoille – maussa yhdistyy pottujen paahteisuus ja juuston raikkaus
Kotivinkki

Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
Maku

Nopea ja maukas kesäherkku: pottusalaatti savukalalla
Kotivinkki

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
Maku

Amerikkalainen perunasalaatti – täyteläinen klassikko
Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Maku