Paistettu mustikkajuustokakku

2 h 20 min
4.5
0

Paistettu mustikkajuustokakku

Tee mustikkapiirakan sijasta paistettu mustikkajuustokakku, joka on ihanan kesäinen herkku. Mustikkajuustokakun voi tehdä myös pakastemustikoista!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 200 gmurokeksejä
  • 75 gvoita

Mustikkahillo

  • 200 gmustikoita
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 600 gtuorejuustoa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 2 kplmunaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa tai kaulinta ja pakastepussia käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, laita kylmään odottamaan.

Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja vesi. Anna kiehua n. 5 minuuttia kovalla lämmöllä, anna sen jälkeen poreilla n. 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Siirrä kulhoon jäähtymään.

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä.

Vatkaa keskenään tuorejuusto, ranskankerma ja sitruunan mehu. Lisää joukkoon munat ja jäähtynyt valkosuklaa.

Kaada 2/3 seoksesta pohjan päälle, kopauta pari kertaa pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Levitä päälle mustikkaseos ja levitä pinnalle loput tuorejuustoseoksesta. Tasoita lastalla ja vedä halutessasi mustikasta hieman pyörteitä.

Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Kakku on sopivaa, kun se on hyytynyt reunoilta mutta on keskeltä vielä selvästi märkää ja hyllyvää. Kun kakku on saavuttanut sopivan kypsyyden, avaa uunin ovi hetkeksi ja laita takaisin kiinni.

Ota uunista lämpö pois ja anna juustokakun hyytyä jälkilämmössä n. tunnin ajan.

Ota kakku huoneenlämpöön, anna jäähtyä vielä mielellään yön yli jääkaapissa. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä