Unelmien Talo&Koti

Tästä jää makoisa makumuisto! Paistettu mansikkajuustokakku on helppo tarjottava synttäreille ja muihin juhliin

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Kaikkien rakastama mansikkakakku saa uuden muodon Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella. Paistetun mansikkajuustokakun voi kypsentää jo edellisenä päivänä ja vain koristella ennen tarjoilua.
KA
0
0
Julkaistu: 13.9.2021


Ainekset

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita

Rahkatäyte

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 250 grahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 150 granskankermaa
  • 2 rklsoseutettua mansikkaa
  • 1 rklvehnäjauhoja

Koristelu

  • 2 dlvispikermaa
  • 2 rklsoseutettua mansikkaa
  • n. 150 gtuoreita mansikoita (+ mansikoita koristeeksi)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Paistettu mansikkajuustokakku leivotaan näin:

  1. Levitä leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttisen vuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Murskaa keksit tai hienonna ne tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. Painele keksipohja kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  3. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  4. Tee rahkatäyte. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää ranskankerma edelleen vatkaten. Lisää lopuksi mansikkasose ja jauhot hiljalleen vatkaten. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun olla vielä uunissa jälkilämmöllä toiset 45 minuuttia. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  6. Vatkaa kakun päälle tuleva kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele soseutetut mansikat sekaan. Pilko tuoreet mansikat kulhoon ja mittaa sitruunamehu sekä vaniljasokeri päälle. Siirrä mansikat jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
  7. Ennen tarjoilua nosta marinoidut mansikat kakun päälle ja levitä kerma päällimmäiseksi. Halutessasi nostele vielä tuoreita mansikoita paistetun mansikkajuustokakun koristeeksi.

Vinkki: näin valmistat mansikkajuustokakun gluteenittomana

Saat paistetusta mansikkajuustokakusta gluteenittoman, kun käytät pohjassa gluteenittomia kaura­keksejä ja täytteessä perunajauhoja tai maissitärkkelystä.

Kommentoi »