Paistettu maniokki ja maapähkinäkastike

40 min
4
4

Paistettu maniokki ja maapähkinäkastike

GL
KA
MU
4
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmaniokkia eli kassavaa

Maapähkinäkastike

  • 100 gmaapähkinöitä
  • 1 rklmaapähkinäöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1 rklmaapähkinäöljyä
  • 1/3 dltomaattipyreetä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 kplsitruunaa (mehu)

Paistamiseen

  • 1/2 dlmaapähkinäöljyä
  • 2 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuori ja halkaise maniokki. Jos keskeltä löytyy puumainen sydän, leikkaa se pois. Leikkaa puolikkaat noin 1 sentin paksuisiksi, vinoiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kylmään veteen likoamaan maapähkinäkastikkeen valmistuksen ajaksi.

Paahda kuorelliset maapähkinät pannussa. Kaada paahtuneet pähkinät lautaselle ja anna niiden jäähtyä. Hiero käsissä pyörittäen pähkinöistä kuoret irti ja rouhi pähkinät. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää pähkinät, sipulisilppu ja inkivääriraaste pannuun. Älä ruskista, vaan anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes sipulisilppu on läpikuultava ja pehmeää.

Sekoita tomaattipyree, soijakastike ja kerma joukkoon. Keitä hiljaa poreillen noin 2 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja kiehauta.

Levitä valutetut maniokkiviipaleet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa leikkauspinnat. Kuumenna öljy ja rasva paistinpannussa ja paista maniokkiviipaleet miedolla lämmöllä vaalean ruskeiksi. Kokeile maniokin kypsyys lohkaisemalla pala ja maistamalla. Viipaleissa saa olla purtavuutta.

Tarjoa paistettu maniokki maapähkinäkastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä