Kotivinkki

Paistettu lohi, juures-ohralisäke, piparjuuri-ranskankerma

1
0

Paistettu lohi, juures-ohralisäke, piparjuuri-ranskankerma

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

JUURES-OHRALISÄKE:

  • 3-4 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1 dlesikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • 1-2keskikokoista perunaa / ruokailija
  • ½isosta porkkanasta / ruokailija
  • ½puna- tai keltasipulia / ruokailija
  • (100 g tuoretta pinaattia)

PAISTETTU LOHI:

  • noin 100 gnahallista lohta / ruokailija
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

PIPARJUURI-RANSKANKERMA:

  • 1 dlkuohukermaa
  • 150 granskankermaa
  • 2 tlsinappia
  • 2 tlraastettua piparjuurta
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • maun mukaan mustapippuria myllystä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Aloita valmistus ohrasta. Pane kattilaan vesi, kasvisliemikuutio ja ohrasuurimot. Keitä rouhe kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2.Kuori ja pilko perunat ja porkkanat isohkoiksi paloiksi. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi.

3.Paloittele lohi annopaloiksi.

4.Pane öljytylle pannulle leikatut lohipalat nahkapuoli alaspäin ja paista kalapalojen paksuudesta riippuen palat kypsäksi eli noin 3–4 minuuttia puoleltaan. Suolaa ja pippuroi makusi mukaan.

5.Pane samaan aikaan kalan kypsyessä toiselle pannulle juurespalat ja sipulirenkaat. Paista niitä keskilämmöllä öljyssä välillä käännellen noin 7–10 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa sekaan siistityt pinaatinlehdet ja valutetut kypsät ohrasuurimot.

6.Valmista piparjuurikerma. Vaahdota kerma. Yhdistä muut kastikkeen aineet keskenään ja nostele kermavaahto sekaan.

7.Maista ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Nauti lohi lämpimän juureslisäkkeen ja piparjuurikerman kanssa.

Vinkki!

Käytä loput ohrasuurimot ohrapuuron tai esimerkiksi risottoa muistuttavan liha-kasvis-ohraton valmistukseen.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä