Kotivinkki

Paistettu kuhafile ja osmankäämiä

30 min
0
0

Paistettu kuhafile ja osmankäämiä

Tässä reseptissä paistettu kuhafile saa rinnalleen herkullista osmankäämiä, uusia perunoita ja voisulaa. Jos villivihanneslisäke tuntuu liian eksoottiselta, vaihda osmankäämi sitä muistuttavaan parsaan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2–3osmankäämiä
  • 1 lvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsitruunamehua

Kalan kypsennys

  • 500–600 gkuhafileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 50 gvoita

Lisäksi

  • 10–12uutta perunaa
  • maahumalaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Vedä juuri kasvuun lähtenyt osmankäämi ylös. Revi päällimmäiset lehdet pois ja leikkaa tyvi.
2. Käytä osmankäämistä vain valkoinen tai aivan hennon vihreä ja rapean pehmeä alaosa. Leikkaa osmankäämi 15–20 cm:n paloiksi.
3. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla. Keitä osmankäämejä vedessä 1–4 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Kaada keitinvesi pois.
4. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannulla reilu nokare voita ja paista kuhafileet molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
5. Lisää pannulle valutetut osmankäämit ja pyörittele ne voissa.
6. Tarjoa paistettu kuhafile ja osmankäämit keitettyjen perunoiden ja pannulla olevan voisulan kanssa. Viimeistele annos maahumalalla.

Osmankäämi – raikas lisäke (kuva alla)

Osmankäämi on oikea villivihannes. Sen juurta lähellä olevan valkoisen tyven maku muistuttaa raikasta kurkkua. Valkoinen osa on ihanan rapea, mutta vihreäksi muuttuessaan sitkeä ja villainen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä