Maku

Paistettu kuha ja antiboisekastike – vähän parempi arkiruoka

0
0

Paistettu kuha ja antiboisekastike – vähän parempi arkiruoka

GL
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos
Paistettu kuha on maukasta sellaisenaankin, mutta tuoreilla yrteillä maustettu antiboisekastike sopii mainiosti vaalean kalan lisukkeeksi.

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkuhafileitä
  • 25 gvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Antiboisekastike

  • ¼ punasipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 250 gminiluumutomaatteja
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 10kivetöntä oliivia
  • 1 rklkapriksia
  • 10basilikan lehteä (suikaloituna)
  • 1 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Hienonna sipulit ja leikkaa tomaatit neljään osaan.

Kuumenna öljyä hyvin miedolla lämmöllä paistinpannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia 3–4 minuuttia.

Lisää tomaattikuutiot, oliivit, kaprikset ja yritit sekä sitruunamehu ja ota pannu pois liedeltä.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta kuhafileet suolalla.

Paista kalat toisella pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Nosta paistetut kuhafileet lautaselle ja lusikoi päälle antiboisekastiketta.

MITÄ PIDIT?
0