Maku

Paistettu camembert ja viinirypäleet

25 min
0
1

Paistettu camembert ja viinirypäleet

Camembertjuusto sulaa uunissa ihanaksi juustodipiksi. Samalla paistuvat myös viinirypäleet. Nauti täyteläinen juusto maalaisleivän kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gcamembertjuustoa (kiekko)
  • 500 gviinirypäleitä (tummia)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dlmanteleita

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Ota juusto pois käärepaperista ja laita se uunin kestävään astiaan puisen kannen sisällä. Töki juuston pintaan pieniä viiltoja.

Laita juuston päälle muutama rosmariininoksa. Lorauta päälle oliiviöljyä.

Pyörittele pestyt ja kuivatut viinirypäleet kevyesti oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta rypäleet juuston ympärille uuniastiaan.

Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ripottele päälle mantelit ja laita takaisin uuniin 5 minuutiksi.

Tarjoile sulanut juusto ja pehmentyneet viinirypäleet leivän kanssa.

Vinkki!

Voit paistaa uunissa samaan tapaan myös briejuuston.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä