Paimenpojan munakoisorullat

1 h
4.3
0

Paimenpojan munakoisorullat

MU
GL
0
4.3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Lina Tegman
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplmunakoisoa

Täyte

  • 200 glampaan jauhelihaa
  • 1/2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dlpaseerattua tomaattia
  • 1/2 kpllihaliemikuutiota
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (punainen, hienonnettuna)
  • 3/4 tloreganoa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 1/6 tlkanelia
  • 3/4 dlfetajuustoa (rasvaa 25 %) (murustettuna)

Päälle

  • 1 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 1 dlpaseerattua tomaattia
  • 1/2 dlfetajuustoa (rasvaa 25 %) (murustettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele munakoiso ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi pituussuuntaan. Tarvitset kahdelle hengelle 10–12 ehjää viipaletta. Levitä munakoisot ritirinnan työpöydälle tai leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa. Munakoisojen itkeskellessä, valmista täyte.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja mausta seos täyteläiseksi. Nosta pannu liedeltä, sekoita joukkoon fetamuruset ja anna seoksen jäähtyä.

Kuivaa munakoisot talouspaperiin ja nosta jokaiselle viipaleelle ruokalusikallinen täytettä. Rullaa kääröiksi ja nosta voideltuun uunivuokaan. Voit myös jakaa rullat kahteen uuninkestävään annosvuokaan, jotka voi nostaa suoraan pöytään. Lusikoi rullien päälle ruokajogurtti ja paseerattu tomaatti. Ripottele päälle fetaa. Tähän asti voit valmistaa ruoan vaikka päivää ennen ja säilyttää jääkaapissa.

Kypsennä paimenpojan munakoisorullia 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa munakoisorullien lisänä raikasta vihreää salaattia.

•Jos haluat munakoisoon paahdettua makua, käytä viipaleet ennen täyttämistä kuumassa paistinpannussa tai uunin grillivastusten alla itkettämisen ja kuivaamisen jälkeen.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä