0(0)
Paimenen vegepaistos – englantilaisen klassikon helppo kasvisversio härkäpapumurusta!
Gluteeniton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Shepherd’s pie eli paimenpiirakka on käytännössä englantilaisten oma liha-perunasoselaatikko. Vegeversio syntyy helposti härkäpapumurusta. Nappaa helppo resepti!
Julkaistu 19.9.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Kastike
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1iso porkkana
½palsternakka
1 rklöljyä
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
1 tlkuivattua oreganoa
2 tltomaattipyreetä
1 pkt (250 g)härkäpapumurua (esim. Beanit Umami)
1 prktomaattimurskaa
1 pss (200 g)pakasteherneitä
Lisäksi
1 pss (400 g)pakasteperunamuusia (esim. Oolannin)
1 rklmargariinia vuokaan
2 dlvoimakasta juustoraastetta (esim. emmental)

Paimenen vegepaistos – ohje:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia öljyssä pari minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää tomaattipyree ja härkäpapumuru, ja jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  2. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Valmista pakastemuusi pussin ohjeen mukaan joko veteen tai maitoon.
  4. Lisää jäiset herneet kastikkeen joukkoon ja kuumenna.
  5. Voitele uunivuoka ja kaada kastike vuokaan. Lusikoi muusi kastikkeen päälle niin että se peittää kastikkeen kauttaaltaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.

Vinkki!

Vegepaistokseen käy myös tumma soijarouhe. Se kaipaa härkäpapua ronskimpaa maustamista.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.