Maku

Paimenen paistos

1 h
4.2
2

Paimenen paistos

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 3 dllehtiselleriä
  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlvettä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 10 dlperunasosetta (suolalla maustettua)
  • 1 kplmunaa
  • 150 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Huuhdo ja viipaloi lehtisellerit.

Paahda jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää kasvikset ja anna kuullottua. Ripottele joukkoon jauhot. Sekoita joukkoon vesi. Mausta soijalla, timjamilla ja mustapippurilla.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi tomaattipyree.

Sekoita perunasoseen joukkoon muna ja 2/3 juustoraasteesta.

Levitä jauhelihakastike voideltuun, noin 1 1/2 litran vetoiseen uunivuokaan. Levitä päälle perunasose. Ripottele pinnalle loppu juusto. Paista paimenen paistosta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä