Maku

Pai-taikina makeille piirakoille

1 h 35 min
4.5
1

Pai-taikina makeille piirakoille

Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 125 gvoita
  • 3 rklvettä (kylmää)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Mittaa jauhot kulhoon. Paloittele kylmä rasva jauhojen joukkoon ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli tai painele taikina voidellun irtopohjaisen piirasvuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille.

Nosta vuoka vielä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Pistele taikina haarukalla.

Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan, irrota pohja ja siirrä tarjoiluvadille. Täytä pohja haluamillasi aineksilla, kuten vaniljakastikkeella tai kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä. Myös jäätelö tai jälkiruokahyytelö sopii täytteeksi.

  • Vähäsokerista paitaikinaa käytetään usein silloin, kun täytteen maulla on suurempi merkitys kuin pohjataikinalla.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä