Paholainen pukeutuu paprikaan – Itse tehdyn paprikapeiton alla paholaisen ahvenet pysyvät herkullisen mehevinä
gluteeniton
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Makeaksi paahdettu paprika ja manteli peittelevät ahvenfileet villin punaisella. Paholaisen ahvenet ovat myös perheen pienimpien suosikki!

Reseptin ainekset 4
Paprikakuorrutus
3punaista paprikaa
1valkosipulinkynsi
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
1 dlmantelirouhetta
1 dltuoretta basilikaa
2–3 rkloliiviöljyä
2–3 rklsitruunamehua
½ rklruokosokeria
½ tlsuolaa
Lisäksi
300 gahvenfileitä
½ dlsitruunamehua
¾ tlsuolaa
Paholaisen ahvenet – ohje:
- Huuhtele paprikat, halkaise ne ja poista siemenet. Nosta paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Grillaa uunin grillivastuksen alla, ylätasolla 10–15 minuuttia tai kunnes paprikan kuoreen ilmestyy reilusti mustia läikkiä.
- Siirrä grillatut paprikat puhtaaseen pakastepussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna levätä 15 minuuttia, jonka jälkeen kuoret irtoavat helposti vetämällä.
- Paloittele paprikat ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää muut kuorrutuksen ainekset. Soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa ainekset sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos on liian sakeaa. Maista ja lisää halutessasi suolaa, sokeria tai sitruunamehua.
- Levitä ahvenfileet uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Levitä kuorrutus kalafileiden päälle. Laita muistutus päälle, kun panet kalat uuniin.
- Paista paholaisen ahvenia 200-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. Tarkista fileiden kypsyys ja jatka paistamista tarvittaessa.
Vinkit!
- Voit grillata ja kuoria paprikat valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä.
- Laita kello soimaan, kun työnnät ahvenet uuniin, niin vältät kuivakat kalat. Keitä seuraksi perunat, kastikkeen saat ahventen paistovuoasta.