Kotivinkki

Pähkinäpiirakka

55 min
4
0

Pähkinäpiirakka

Pähkinäpiirakka ihastuttaa kahvipöydässä. Täyteläiset pähkinät ja raikas sitruuna ovat mainio makupari.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • 1sitruuna
  • (yhteensä) 300 gpähkinäsekoitusta ja -rouhetta
  • 1 ½ dlfariinisokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksi kananmuna koko ajan vatkaten.

2. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja ½ dl pähkinärouhetta. Lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille.

3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita pähkinärouhe ja -sekoitus, kaksi kananmunaa, fariinisokeri ja sitruunaraaste sekä puristettu sitruunan mehu.

4. Lusikoi täyte pohjan päälle ja paista pähkinäpiirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Peitä pähkinäpiirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä, jotta pähkinät eivät kärähdä.

Vinkki!

KV 5/12 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä