Kotivinkki

Pähkinäpalat

0
0

Pähkinäpalat

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 150 gmargariinia tai voita
  • 2 dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • ½sitruunan raastettu kuori
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

PINNALLE:

  • 100 gpähkinärouhetta
  • ½ dlraesokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset sokerivaahtoon yksitellen, koko ajan vatkaten.

2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Sekoita keskenään sitruunan kuoriraaste, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto taikinaan.

4. Tee foliosta noin 25 x 30 cm:n kokoinen vuoka pellille, leivinpaperin päälle. Voitele folio kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Ripottele taikinapohjalle pähkinärouhe ja raesokeri.

5. Paista leivonnaispohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä pohjaa hieman ja leikkaa se sopiviksi paloiksi, esimerkiksi vinoneliöiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä