Maku

Pähkinälohi uunissa

40 min
GL
MU
4.6
0

Helppo pähkinälohi on arjen pelastus, sillä se syntyy vain viidestä raaka-aineesta!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gkirjolihifileetä (ruodotonta fileetä)
  • 1 tlsuolaa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 dlhasselpähkinöitä (tai muita pähkinöitä rouhittuna)
  • 1 rkltimjamia (siputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kala suolalla ja levitä

päälle ranskankerma. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja timjamisilppu. Paista pähkinälohta 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja saanut kauniin värin.  

MITÄ PIDIT?
4.6