Pähkinälohi

50 min
5
0

Pähkinälohi

MU
0
5
Pähkinäkuorrutteen alla kypsyvä lohi on niin mehevää, ettei se kaipaa kastiketta lainkaan. Kokeile vaikka!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä (keskikohtaa)

Kuorrutus

  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouheena)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista pähkinälohi näin:

Leikkaa lohi neljään palaan. Nosta kalat voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Levitä kuorrutus lohipaloille ohuehkoksi kerrokseksi. Ripottele päälle tilliä ja rouhittuja hasselpähkinöitä.

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin 20–30 minuutiksi kalapalojen koosta riippuen.

Tarjoa pähkinälohen kanssa parsasalsaa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä