Kotivinkki

Rakastatko fudgea? Tässä on leivonnainen makuusi: pähkinäkakku, joka saa ylleen karamellisen fudgekuorrutteen

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Pähkinäkakun voi paistaa laakeana versiona mokkapalojen tyyliin. Kakun kruunu on makea fudgekuorrute. Kahvikakkujen tapaan pähkinäkakkukin säilyy mainiosti ja oikeastaan vain paranee vanhetessaan.
2.3
1
Julkaistu 7.12.2020


Reseptin ainekset (16 annosta)

  • 200 gpehmeää voita
  • 3 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dlpiimää
  • 200 gpähkinöitä rouhittuna (esim. saksan-, hassel- ja pekaanipähkinöitä)

Kuorrutus

  • 300 gfudgekarkkeja
  • ½ dlkuohukermaa
  • 100 gpähkinöitä
Tulosta

Pähkinäkakku fudgekuorrutteella valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 -senttinen suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne yhdessä piimän ja rouhittujen pähkinöiden kanssa voi-sokeri-munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Paloittele fudgemakeiset hieman pienemmiksi ja laita ne kattilaan kerman kanssa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes fudget ovat sulaneet ja kuorrute on tasaista. Älä keitä, ettei kuorrute sitkisty. Kaada kuorrute heti pähkinäkakun päälle ja ripottele pähkinöitä kuorrutteelle. Anna kuorrutteen kovettua hetki ennen leikkaamista paloiksi.
1 kommentti